mandag 28. mai 2012

Festival og ekspedisjonsforberedelser

Ei pinsehelg med sommervarme en sjelden opplever i Norge førte til vellykkede prøver for både middelalderfestival-farerne og ekspedisjons-gjengen. Vi fikk alle testet hver vår leir, både opprigging, nedrigging og innhold, reparasjoner av ødelagt utstyr og takling av uhell.
Teltet vi skal bruke på middelalderfestivalen på Hamar ble satt opp med list og lempe. En del gamle og litt slitne "stenger" førte til to knekkte, som igjen førte til to nye sidestolper. Men etter noen timers jobb er teltet oppe og kan innredes. Men vi vet en ting, til neste år blir det nytt telt, et myyyye lettere et, som vi kan sette opp med letthet uten å risikere liv og helse, knekke stenger og slite mye.

Senger av saueskinn og reinsdyrskinn blir deilig å ligge på. Mamma og Lisa prøvekjørte det hele i natt, det funket skikkelig bra. Sov som en stein helt til nabohunden kom og slikket oss i fjeset.

Mye skal forberedes, Mia nålebinder mens Helge finpusser piler og bue. Vi koser oss masse her i leiren vår.

Prinsessa vår koste seg med barfotløping i gresset. Deilig å være lita middelalderjente i slikt et vær.

Bæssmorlykke, gøy å tenke på at bestemødre i all tid sikkert har slike lykkeøyeblikk i sine liv

Guttene våre forbereder Alaskaekspedisjon for full styrke. Denne helga skulle alt utstyret testes, leiren skulle rigges også for dem, kanoer skal testes og læres, mat og tilberedning øves, i det hele tatt er det mange ting som skal passe inn. Elva i Åsta viste seg fra sitt beste, med godvær, glade gutter og hunder, og med topp utstyr kan ikke dette gå galt.... eller?








Ved turens slutt kan det rapporteres om: 1 kano i minus, et par legger i ufin tilstand, en rygg med såre muskler, husk å lese på matpakken før spising foregår, husk flere sett repp-sett, men altså,,,, det gikk jo greit, alle kom hjem.

Pinsen avsluttes med feiring av oldemor, som inviterte på grilling for hele familien. Stor mengde mat gikk ned.
 Og prinsessa vår koser seg med alles oppmerksomhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar