tirsdag 4. september 2012

Undervisningsmateriale

I dag, på en regntung tirsdagsmorgen tidlig i september, skal jeg holde fokus på heftet mine elever i Tanzania skal få når de starter på strikkekurset. Heftet skal bestå av grunnleggende opplæring i rettstrikking, opplegg og avfelling av masker samt sammensying av plagg. Håper vi kommer så langt at vi kan lære bort vranstrikking også, da er det bare øving og øving som er igjen før elevene kan strikke nesten hva som helst.

Ellen har gitt et raskt kurs i strikking hjemme på trappa til Agnes, og her er det full konsentrasjn på sammensying av en pulsvarmer.
Agnes sammen med sin familie er en av de få familiene i Kibosho som eier et hus. Her driver de med overnatting, hun lager mat til elevene som går på skredderskolen, og ellers tar de seg av mange av barna i landsbyen som selv ikke har familie til å ta vare på seg. Fantaskisk familie.
Køen var lang med nabodamer som alle ønsket å lære dette nye som den lyshårede hvite damen fra kalde nord lærte bort. Skal si jeg gleder meg til å få entusiastiske elever som virkelig ønsker å lære strikkefaget.

Har du lyst til å gi en hjelpende hånd du også, kan du gjøre det ved å levere strikkepinner og/eller garn til UNO Hamar /Rosenberg Kopi i Enggata eller sette inn en liten slant penger på konto nr 18221541010.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar